Има няколко новини в речта на председателя на ЕП Антонио

...
 Има няколко новини в речта на председателя на ЕП Антонио
Коментари Харесай

Даниел Стефанов: За влизането в Шенген най-важна е способността ни да поддържаме вътрешния си ред

 

Има няколко вести в речта на ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни пред Народното събрание. Стана ясно, че България има поддръжката освен на Екологичен потенциал, само че и на всички съществени водачи в Европейски Съюз с придвиждането на някои съществени тематики в нейния мандат като оправянето с миграцията и сигурността, означи в " Нещо повече " Даниел Стефанов от Европейския съвет за външна политика.

Силно беше посланието, че тематиката за Западните Балкани към този момент е приоритет на целия Европейски Съюз. Имаше и поръчка за съществени промени в метода, по който Европейски Съюз се държи със своите жители.

Европа пропусна много благоприятни условия да покаже, че може да работи по друг метод. Например, когато жителите имат потребност от отбрана, не можеш да приказваш за отворени граници по същия метод. Днес видяхме, че Таяни приказва по друг метод.

Задачата на България е да откри взаимни отстъпки по някои оферти сред другите страни. Добре е, че имаме поддръжка на хора като Таяни. Той е прочут с това, че се харесва на разнообразни кръгове, означи Стефанов.

В доста случаи скоростта и решителността ще зависят от способността на България да реализира компромис сред другите позиции в Европа. В положителното отношение и всичките послания се вижда, че европейските водачи разпореждат огромни очаквания на България. След нас идва Австрия, която има по-твърдо отгошение към миграцията и постигането на компромис би било по-трудно, добави Даниел Стефанов. Той счита, че обстановката в Европа сега е сериозна. Най-трудното мина. Трябва да си вземем поучения.

Стефанов означи също, че във връзка с Шенген от господин Таяни съвсем нищо не зависи. Ключът е в няколко страни. За тях е значима способността на една страна да поддържа вътрешния ред. Трябва да подобрим общото усещане, че България може да държи под надзор вътрешния си ред.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР